Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax trekt spits Ismael Urzaiz aan [update]

19 juli 2007 21:45

Verslaggever: RvN

Ajax heeft zich versterkt met de 35-jarige Spanjaard Ismael Urzaiz. De spits van Athletic Bilbao tekent een contract voor een seizoen bij Ajax. Urzaiz wordt de door Ten Cate gewenste pinch-hitter. Hij is al medisch goedgekeurd en wordt op korte termijn gepresenteerd. Maandag zal hij zich aansluiten bij de selectie van Ajax.

Martin van Geel op Planet.nl: "Hij is zo fit als een hoentje. We hebben onze pinchhitter binnen. Ismael wordt de tweede man achter Klaas-Jan Huntelaar. Hij gaat als breekijzer dienen, als targetman, om een verdedigende muur te slechten. Hij heeft uiteraard ingestemd met die rol."

Urzaiz speelde elf seizoenen voor Athletic Bilbao. Tegenover Spaanse media liet hij weten dat hij in het weekend terugkeert naar Spanje om enkele zaken af te handelen en zich vervolgens maandag bij de selectie van Ajax zal aansluiten. 'Ajax toonde interesse en het is rondgekomen. Ze gaan Champions league spelen. Ik kijk er naar uit om voor deze club te mogen spelen." het kostte hem weinig tijd om te beslissen naar Amsterdam te gaan. De historie van Ajax en de gesprekken met ten Cate overtuigden hem direct, zo liet hij weten.

Meer op




Tags

urzaiz ismael athletic bilbao cate breekijzer historie hitter hoentje huntelaar ingestemd muur overtuigden pinch pinchhitter planet rondgekomen slechten targetman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos