Transparent
Inloggen
Sluiten

Fontein: weghalen jeugdspelers soort slavernij

11 juli 2007 17:53

Verslaggever: X.

In het Algemeen Dagblad laat Ajax directeur Maarten Fontein weten dat het weghalen van jonge spelers zonder contract lijkt op slavernij. 'De realiteit is dat minderjarige voetballers worden weggelokt uit de opleiding en hun thuissituatie. Daarvoor krijgen ze een beloning maar die stelt voor de rijke clubs in Europa niets voor.'

Fontein heeft deze zaak aanhangig gemaakt bij de UEFA. Door de nieuwe regels die gaan komen moeten clubs meer zelf opgeleide spelers in de selectie opnemen. Omdat een speler al na twee jaar geldt als een zelf opgeleide speler, wakkert dat nu juist het halen van jonge spelers door Europese topclubs aan.

In VI laat Martin van Geel weten dat spelers minimaal zes jaar in de opleiding zouden moeten zitten om onder die regeling te kunnen vallen. Spelers onder die leeftijd mogen toch geen contract tekenen en zullen dan niet zo snel weggelokt kunnen worden.

Ook wil hij spelers onder de 18 weer voor meer dan drie jaren vast kunnen leggen. Daley Blind bijvoorbeeld is op zijn 16e vastgelegd en zou dus als hij niet bijtekent later op zijn 19e transfervrij wegkunnen.

Meer op




Tags

fontein slavernij weghalen weggelokt aanhangig blind minderjarige regeling thuissituatie uefa wakkert wegkunnen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos