Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff: Ajax moet zich verbeteren in de opbouw

28 mei 2007 11:18

Verslaggever: RvN

In zijn column in De Telegraaf en op zijn website sprak Cruijff vandaag over redelijke gerechtigdheid met het plaatsen van Ajax voor de Champions League voorronde.

Hij vindt dat Ajax zich nu verder moet verbeteren. Zo moeten de spelers meer gogme krijgen en minder domme kaarten oplopen. Daarnaast is volgens hem verbetering nodig ten aanzien van de controle en de opbouw.

Een goede opbouw is tenslotte de helft van het werk. Is dat het geval en staat de boel goed in het veld, dan ga je absoluut aanvallend meer brengen.

Wat dat betreft zegt het natuurlijk veel, dat je uiteindelijk het kampioenschap weggegeven hebt door punten te verspelen tegen RKC, dat nu gedegradeerd is. Ajax bleek toen niet in staat om een tegenstander, die zich flink had ingegraven, kapot te spelen. Een goede les voor het nieuwe seizoen. Want des te beter Ajax straks gaat spelen, des te meer er door de anderen verdedigd gaat worden. Daarom is een betere opbouw hard nodig, om de tombola's van dit seizoen te voorkomen.


Meer: Cruijff.com

Meer op




Tags

opbouw column gerechtigdheid gogme ingegraven les rkc telegraaf tombola verdedigd verspelen voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos