Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer nieuws over transfer Ibrahimovic

22 maart 2001 21:48

Verslaggever: M

Ajax heeft met de aankoop van Zlatan Ibrahimovic een fysiek sterke spits naar Amsterdam gehaald. De 1.92 meter lange Zweed beschikt echter volgens de Ajax-scouts Ton Pronk en John Steen Olsen niet alleen over veel kracht (84 kg) en lengte, maar ook over een goede techniek. Co Adriaanse kan de 19-jarige aanvaller op meerdere posities in de voorhoede opstellen. Hij kan niet alleen goed uit de voeten als diepste spits, ook op de vleugels staat hij zijn mannetje, althans als we de kenners mogen geloven.

Op verzoek van Ajax is de transfersom die voor Ibrahimovic, die ook in de belangstelling stond van Juventus, AC Milan, AS Monaco en Arsenal, is betaald niet naar buiten gebracht. Volgens het geruchtencircuit zou het bedrag rond de 11 miljoen gulden liggen. Dat zou een record betekenen in Zweden. Nog nooit werd er voor een speler uit de hoogste divisie in Zweden meer geld op tafel gelegd dan voor Ibrahimovic. Malmo zou daarmee in een klap verlost zijn van de financiele zorgen, waarmee de club al enkele jaren kampt.

Zlatan Ibrahimovic zal zich in juli in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aansluiten bij de selectie van Co Adriaanse. Tot die tijd zal hij in actie komen voor zijn huidige club Malmo dat, mede dankzij 12 doelpunten van de voorhoedespeler, vorig jaar promoveerde naar de Allsvenskan. Ibrahimovic, die voor Ajax koos wegens de goede ervaringen die andere Scandinavische spelers bij de club hebben gehad, is momenteel in Boras, waar hij zich met Jong Zweden voorbereidt op de interland tegen Macedonie.

Meer op




Tags

ibrahimovic zweden adriaanse malmo zlatan allsvenskan arsenal boras geruchtencircuit gulden jong juventus kenners macedonie milan monaco olsen pronk scandinavische steen ton voorhoede voorhoedespeler zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato henderson hlynsson jong kiki mannsverk nypan pasveer potter ramaj roon rulli sevic shogun sutalo tahirovic taylor vos