Transparent
Inloggen
Sluiten

Vak410 boycot playoffs en voerden vanavond actie

9 mei 2007 20:19

Verslaggever: RvN

De kern van Vak410 heeft besloten net als vorig seizoen de playoffs te boycotten. Vorig seizoen verzamelden al meer dan 100 supporters zich tijdens de thuiswedstrijden op de Dam, om na een groepsfoto vervolgens de kroeg op te zoeken. De redenen om de wedstrijden niet te bezoeken waren divers, hieronder staan de meest gehoorde en belangrijke genoemd:

- Het commerci?le belang gaat voor het sportieve belang
- De Play-offs moeten gratis zijn voor seizoenkaarthouders
- Je krijgt wat je verdiend, nr 2 is geen vijfde.
- Play-offs horen niet thuis in het voetbal

Ook dit jaar zullen veel supporters de wedstrijd niet in het stadion volgen. De verwachting is dat dit jaar de stadions nog leger zullen zijn dan vorig seizoen.

Omdat Vak410 vindt dat het signaal nog duidelijker moet zijn, starten het een uitgebreide actie. Dit jaar zullen ze de stad intrekken met diverse spandoeken. Deze geven op een ludieke wijze neer waar ze voor staan. En dat er niet met het voetbal valt te sollen!

Een groep van ongeveer honderd Ajax-supporters van vak410 protesteerde woensdagavond. Zij vertrokken rond 19.00 uur vanaf het Max Eeuweplein in Amsterdam en liepen via het Leidseplein en Rembrandtplein naar de Dam, om daar in een caf? naar de wedstrijd Heerenveen tegen Ajax te kijken.

Ze droegen spandoeken met daarop verwijzingen naar leuzen van de sponsors van de Amsterdamse voetbalplo

Meer op




Tags

playoffs boycot dam boycotten caf divers droegen duidelijker eeuweplein gehoorde groepsfoto heerenveen intrekken kern kroeg leidseplein leuzen protesteerde rembrandtplein sollen sponsors verwijzingen verzamelden voetbalplo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos