AJAX WINT KNVB-BEKER

6 mei 2007 20:58

Na een hele spannende bekerfinale moesten strafschoppen eraan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. In die bloedstollende serie wist Ajax na maar liefst 16 penalties aan het langste eind te trekken. In de reguliere speeltijd werd het 1-1, na verlenging stond die score nog steeds op het scorebord. Ajax moest het lang doen met tien man, omdat Gabri met rood van het veld ging.

Vanaf het begin gingen beide ploeg volledig voor de overwinning. Het was direct een strijd met hoog tempo en veel inzet. Al in de vierde minuut kwam AZ op voorsprong. Dembele omspeelde Vermaelen in het strafschopgebied en scoorde in de korte hoek naast Stekelenburg.

Donk sloeg de bal met hands in de goal. Aanvankelijk weest Van Egmond naar de middenstip voor de 2-0, maarop advies van de grensrechter werd de goal afgekeurd.

Kort na rust kwam Ajax op 1-1. Sneijder zette Huntelaar vrij, die vervolgens uitstekend inschoot. De wedstrijd ging gelijk op tot de 90ste minuut. Toen kreeg gabri rood voor een slaande beweging.

Ajax kreeg het daarna in de vijf minuten blessuretijd en de verlenging erg zwaar met de ondertal situatie. De ploeg hield echter knap stand en weerstond met enig geluk de druk.

In de penaltyserie die daar op volgde, waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen wisten de eerste zeven penalties te scoren. De misser van Ryan Donk werd AZ fataal. Edgar Davids maakte het vervolgens af voor Ajax.