9-klapper voor Ajax

18 maart 2001 16:46

Ajax won zondagmiddag met maar liefst 9-0 van Sparta. De ploeg van Wim van Hanegem had totaal niets in te brengen tegen een ontketend Ajax. Bij rust stond het al 5-0 voor Ajax door doelpunten van Wamberto, Van der Meyde, Van der Gun, De Cler en Arveladze. Na rust wist de Georgier nog drie keer te scoren. Met het tweede doelpunt van Van der Gun daar nog bijgevoegd, eindigde de eindstand op een indrukwekkende 9-0 eindstand. Ajax had zelfs nog genoeg kansen om de 10 vol te maken.

De ploeg van Adriaanse speelde een fantastische wedstrijd en werd als geheel uitgeroepen tot Man of the Match in de Arena.

Voor de stand op de ranglijst maakte de ruime zege weinig uit, ook PSV (5-1 tegen Utrecht) en Feyenoord (5-1 tegen FC Twente) wonnen hun wedstrijd simpel. Voor de moraal voor de rest van het seizoen zal deze uitslag echter wonderen doen.