Ajax makkelijk naar finale: 3-1 tegen RKC

18 april 2007 22:37

Ajax heeft op een simpele manier de finale van de KNVB beker weten te bereiken. RKC Waalwijk, dat onlangs nog voor duur puntverlies zorgde in de competitie, had geen schijn van kans tegen Ajax. De Amsterdammers zouden het duel uiteindelijk met 3-1 winnen, de score had veel hoger uit kunnen vallen.

Bij rust was de stand 1-1. Ajax kwam al snel op voorsprong via een prachtige vrije trap van afstand van Wesley Sneijder. Uit de enige goede aanval van RKC die doordrong in het strafschopgebied kwam die ploeg op 1-1. Na een voorzet schoot Heitinga de bal ongelukkig onhoudbaar achter Stekelenburg.

In de tweede helft moest Ajax verder uitlopen. Dat duurde uiteindelijk nog lang. De 2-1 kwam na 66 minuten toen Gabri vanuit de rebound na een vrije trap de 2-1 binnenwerkte. Vlak voor tijd maakte invaller Mitea er nog 3-1 van.