Transparent
Inloggen
Sluiten

5,6 miljoen euro verlies voor Ajax in afgelopen halfjaar

19 maart 2007 10:22

Verslaggever: RvN

Ajax heeft het afgelopen halfjaar een verlies geleden van 5,6 miljoen euro. De belangrijkste oorzaak lag in het niet meespelen in de lucratieve Champions League. De licht gestegen kaartverkoop en reclame-inkomsten uit de nationale competitie konden de uitsluiting van de Champions League niet compenseren. De recettes uit de post Europa Cup daalden daardoor met ongeveer de helft naar 2,8 miljoen euro, terwijl de competitie de club slechts 0,6 miljoen meer omzet opleverde.

Daarnaast vielen de inkomsten uit sponsoring en televisie tegen. De omzet uit de verkoop van Ajax-gerelateerde producten steeg niet voldoende om de resultaten positief te be?nvloeden.

Ajax behaalde in het eerste halfjaar van 2005 nog een winst van 0,9 miljoen euro. De omzet daalde van 42,2 miljoen naar 33,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was negatief en kwam uit op min 0,1 miljoen euro.

Ajax verwacht in de tweede helft van dit jaar door onder meer de recente uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi ook operationeel verlies te draaien. Hoe het nettoresultaat uitvalt over het hele boekjaar hangt onder meer af van de transfer van spelers.

Meer op




Tags

halfjaar bedrijfsresultaat boekjaar daalden nettoresultaat nvloeden operationeel post producten recettes reclame sponsoring uefa uitsluiting uitvalt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal