Transparent
Inloggen
Sluiten

'Goal AZ overtreding, kaarten Davids terecht'

26 februari 2007 16:37 - KNVB

Verslaggever: P.

Het is mosterd na de maaltijd, maar de gelijkmaker van AZ zondagmiddag in de wedstrijd tegen Ajax had afgekeurd moeten worden, zegt Jaap Uilenberg. Uilenberg is het hoofd van het Nederlandse scheidsrechterscorps. ,,Er is inderdaad sprake van een overtreding op Maarten Stekelenburg. De Zeeuw glijdt met gestrekt been door op de doelman en dat had moeten worden bestraft met een vrije trap voor Ajax.", aldus Uilenberg.

De twee gele kaarten voor Edgar Davids waren volgens hem allebei juist. ,,Bij de eerste gele kaart gaat het om de onbesuisde wijze van inkomen. De gele kaart was op z'n plaats. Het feit of een speler al dan niet wordt geraakt, is in deze niet van belang. Bij de tweede gele kaart onderbreekt Davids met een overtreding een veelbelovende aanval. Geel dus."

Wat er met de wel erkende fout van Wegereef gaat gebeuren is niet bekend en zal niet bekend worden. Elke wedstrijd in het betaalde voetbal wordt door namelijk de KNVB intern met de scheidsrechters besproken. ,,De wedstrijd tussen AZ en Ajax dus ook. Maar wat de uitkomst is van die evaluatie, blijft intern."

Meer op KNVB




Tags

davids uilenberg erkende glijdt knvb maaltijd mosterd onbesuisde onderbreekt scheidsrechterscorps stekelenburg wegereef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos