Transparent
Inloggen
Sluiten

Programma eeuwfeest bekendgemaakt

25 januari 2000 00:37

Verslaggever: M

Op 18 maart aanstaande bestaat Ajax precies 100 jaar en dat is reden voor een 'bescheiden, doch spectaculair
feestje'. Jaap Ellerbroek, bestuurslid commerciele zaken bij Ajax, maakte gisteren op de persconferentie
het programma voor het eeuwfeest bekend. Achter de
schermen is een speciale evenementencommissie de afgelopen tijd druk bezig geweest met het samenstellen van een gevarieerd programma.

Het absolute hoogtepunt moet op 17 en 18 april komen.
Dan zal er in de Stadschouwburg in Amsterdam een Ajax-
revue worden opgevoerd, door de leden, het personeel
en het bestuur van de club. De revue, die o.a. door Van Praag is geschreven, is een traditie bij Ajax. In 1910 en 1950 werd dit ook al gedaan.

De Amsterdammers zullen de eeuwwisseling op vrijdag 17
maart in besloten kring vieren alsof het 'Oud en Nieuw'
is. De dag daarna zal het Nederlands Filharmonisch Orkest een speciaal nieuwjaarsconcert geven in het Concertgebouw. Volgens Ellerbroek wordt er nog onderhandeld met een televisie-zender om rechtstreekse uitzending mogelijk te maken.

19 Maart zal het eerste elftal de competitie-wedstrijd
spelen tegen FC Twente. De spelers van Ajax zullen in deze wedstrijd spelen in de originele tenues, zonder reclame en rugnummers. Dezelfde dag zal er ook een jubileumboek gepresenteerd worden.

In augustus staan er twee jeugdtoernooien en het Amsterdam-toernooi op het programma. Voor het laatste toernooi zijn de deelnemers nog niet bekend, maar het is de verwachting dat Ajax in actie zal gaan komen tegen clubs die al 100 jaar bestaan. Ook op de jeugdtoernooien zullen alle Nederlandse en internationale topclubs aanwezig zijn.

In september zal Ajax ook op het witte doek te zien zijn. Een cameraploeg is bezig om een documentaire te maken over het reilen en zeilen van de Amsterdammers in het seizoen 1999-2000. De Ajax-film zal in alle grote bioscopen te zien zijn. Een half jaar later zal de film bij de NPS worden uitgezonden.

Meer op




Tags

eeuwfeest ellerbroek film jeugdtoernooien revue bestuur bestuurslid bioscopen cameraploeg concertgebouw doch documentaire doek eeuwwisseling evenementencommissie filharmonisch jubileumboek kring nieuwjaarsconcert nps originele orkest personeel praag rechtstreekse reclame reilen rugnummers samenstellen schermen stadschouwburg tenues twente uitzending zeilen zender

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos