Ajax komt met 10 man tekort: 3-0 nederlaag

14 februari 2007 22:20

Ajax heeft in de heenronde van de derde ronde van de UEFA Cup uit bij Werder Bremen met 3-0 verloren. Al na 24 minuten kwam Ajax met tien man te staan door een rode kaart (2x geel) van Lindebergh. het al zwaar gehavende Ajax werd daardoor op slag kansloos voor een goed resultaat.

Ajax had het van het begin af aan moeilijk tegen de Duitsers. De twee gele kaarten waarvoor Lindebergh er al vroeg in de wedstrijd af moest waren daar een gevolg van. Ten Cate greep vervolgens in door Vurnon Anita in te brengen voor Tom de Mul. Anita ging linksachter spelen. Ajax kwam in het vervolg van de eerste helft iets beter in het spel. De ploeg hield Werder op 0-0 en kreeg zelfs een kans via Donald.

In de tweede helft schroefde Werder Bremen het tempo op. Toen moest het tiental van Ajax buigen. In korte tijd liep Werder naar 2-0 uit via doelpunten van Mertesacker en Naldo. De laatste goal werd hevig betwist door Ajax. Het vond dat Anita de bal op de achterlijn stopte, de scheidsrechter bepaalde echter dat de bal over de lijn zou zijn geweest.

Maduro had de nederlaag nog te overzien kunnen maken, maar hij schoot bij een kans te zacht in. Frings bepaalde vervolgens de eindstand twintig minuten voor tijd op 3-0.