Ajax houdt druk op PSV: 1-2 in Den Haag

11 februari 2007 14:23

Ajax houdt de druk op PSV door zelf met 1-2 te winnen in het Zuiderpark tegen ADO Den Haag. Ondanks beperkte tegenstand van ADO Den Haag kwam de zege nog vrij moeizaam van start.

Ajax had vanaf het begin enorm veel balbezit in Den Haag. De ploeg creerde daaruit echter veel te weinig kansen om het spectaculair te maken. ADO Den Haag kon er maar weinig tegenover zetten. Toch was het die ploeg die in de eerste helft op voorsprong kwam. Stekelenburg kwam bij een diepe bal ver uit. Kolk kon hem over de keeper heen lobben.

Het duurde tot in de tweede helft alvorens Ajax op voorsprong kwam. Daar ging een ongelofelijke fout van de jonge keeper Nieuwkoop aan vooraf. Hij liet bij een corner van Sneijder de voorgegeven bal uit zijn handen glippen. Heitinga kon hem vervolgens in een leeg kon binnenwerken.

Invaller Huntelaar was het goudhaantje. Zijn schot werd van richting veranderd in de 70ste minuut, waardoor doelman Nieuwkoop kansloos werd. Daarna volgden meer kansen voor Ajax. Zo kopten Huntelaar en Perez nog op de lat. Het zou echter bij 1-2 blijven.

Beleef de wedstrijd nogmaals via het uitstekende liveverslag van Meerkoet via de link hieronder naar het scorebord.