Transparent
Inloggen
Sluiten

Maatregelen Ajax vanwege spandoek

5 februari 2007 17:29 - Ajax.nl

Verslaggever: P.

Gisteren werd er tijdens de wedstrijd Ajax - Feyenoord een spandoek op Vak 410 getoond waarover discussie ontstaan is. Op het spandoek werd gerefereerd aan het bombardement op Rotterdam in 1940. Ajax is van mening dat door dit spandoek onderlinge afspraken zijn geschonden - er mogen immers enkel spandoeken worden gebruikt die de club positief steunen - en heeft aangekondigd dat besloten dat Vak 410 tot en met de laatste competitiewedstrijd, UEFA Cup en KNVB Beker uitgesloten is van georganiseerde sfeeracties.

Er waren voor deze beslissing meer redenen dan enkel het spandoek. Ajax stelt dat heeft meegewogen dat er de afgelopen tijd meerdere afspraken zijn geschonden, zoals:

* het betreden van het trainingsveld zaterdag jl. tijdens de training van Ajax 1
* het afsteken van illegaal vuurwerk (c.q. rookpot) aan het begin van het duel Ajax - Feyenoord
* het tonen van het kwetsende spandoek
* het na afloop van de wedstrijd trachten op te trekken richting het vak met uitsupporters

Ook bekijkt Ajax of er via beelden individuele Ajacieden bekend kunnen worden, deze zullen een 'extra passende straf', zoals een stadionverbod, opgelegd krijgen. Dat stadionverbod komt er wat Ajax betreft in ieder geval voor degenen die voorafgaan aan de wedstrijd zijn opgepakt.

Meer op Ajax.nl




Tags

spandoek feyenoord geschonden stadionverbod betreden bombardement gerefereerd illegaal knvb kwetsende meegewogen rookpot sfeeracties trachten uefa uitsupporters voorafgaan vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper