Transparent
Inloggen
Sluiten

Vijfjaars-sanctie van kracht bij Ajax - Feyenoord

31 januari 2007 18:19 - WWW.Ajax.NL

Verslaggever: HT

Tijdens de klassieker die komende zondag gespeeld wordt in Amsterdam geldt nog altijd de 'Vijfjaars-sanctie'. Deze maatregel houdt in dat bij ongeregeldheden die plaatsvinden tussen fans van Ajax en Feyenoord er de komende vijf jaar geen fans van de bezoekende ploeg aanwezig mogen zijn. Deze maatregel werd ingevoerd na de ongeregeldheden bij Feyenoord - Ajax op 17 april 2005.

Een nieuwe richtlijn is dat voortaan niet de scheidsrechters, maar de directie van de betaald voetbalorganisaties beslissen of een wedstrijd wordt stilgelegd of niet.

Een ander punt is dat bij verbaal geweld van de supporters van de bezoekende ploeg, deze de volgende keer niet welkom zijn. Bij herhaling kan dit tot meerdere wedstrijden leiden.

Meer op WWW.Ajax.NL




Tags

feyenoord sanctie vijfjaars geweld herhaling klassieker richtlijn verbaal voetbalorganisaties

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal