Wederom spannende wedstrijd tegen FC Groningen: Ajax op spectaculaire wijze langs FC Groningen: 2-3

28 januari 2007 16:21

In een spectaculaire wedstrijd in de Euroborg heeft Ajax uiteindelijk aan het langste eind getrokken. De ploeg won met 2-3 na bij rust met 0-2 achtergestaan te hebben. In blessuretijd tekende invaller Leonardo met een doelpunt voor de 2-3 zege.

In de eerste helft kwam Ajax er niet aan te pas. Een aggressief spelend FC Groningen was op alle fronten sterker en liep naar een 2-0 voorsprong uit door doelpunten van Levtsjenko (uit een penalty na overtreding van Maduro) en Suarez.

In een spectaculaire tweede helft kwam Ajax terug in de wedstrijd. Stam gaf de aanzet door de 2-1 binnen te werken. Vervolgens ontstonden er kansen voor beide doelen.

Met tien man leek Ajax het moeilijk te gaan krijgen. Nadat Ten Cate al drie keer had gewisseld moest Grygera geblesseerd van het veld. Op wilskracht kon de ploeg echter alsnog de wedstrijd laten kantelen en via Heitinga en Leonardo (in blessuretijd) de wedstrijd naar zich toetrekken.