Transparent
Inloggen
Sluiten

Amsterdam Arena onderzoekt mogelijkheid naar uitbreiding met extra ring op stadion

18 januari 2007 11:56

Verslaggever: RvN

In een interview met het radioprogramma Langs de Lijn meldde een woordvoerder van ingenieursbureau Arcadis dat zij met de Amsterdam Arena de mogelijkheden onderzoeken voor een extra ring op het stadion. Het plan zou serieus in de pijplijn zitten. Door de extra ring moet het aantal zitplaatsen met 10.000 toenemen naar 60.000 plaatsen. Daarmee zou het stadion ook weer interessanter worden voor voetbalfinales in de Europese bekertoernooien en EK?s/WK?s.

De eerste schetsen en calculaties voor de kosten zijn inmiddels al gemaakt. Volgens de woordvoerder van Arcadis kan zo?n traject tot de definitieve beslissing wel zo?n vijf jaar duren. De uitdaging is vervolgens om een en ander binnen een jaar te realiseren zonder dat het voetbal er onder hoeft te leiden. Daarvoor hoeft het dak er niet af, maar zou het opgevijzeld worden.

Meer op




Tags

ring arena arcadis bekertoernooien calculaties dak interessanter opgevijzeld pijplijn schetsen toenemen voetbalfinales

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal