Transparent
Inloggen
Sluiten

Ten Cate: Spelers Ajax en Feyenoord samen vormen topelftal

14 januari 2007 11:54 - De Telegraaf

Verslaggever: RvN

In De Telegraaf ging Ten Cate op opvallende wijze in op het gebrek aan mentaliteit in de selectie. "We hebben veel spelers van hetzelfde type in onze opleiding. Die exponenten moeten we vooral blijven voortbrengen, want daar is Ajax goed in. Maar ondanks dat ze heel goed kunnen voetballen, zijn ze over het algemeen nog niet al te mondig. Dat andere type speler moet je dan meestal halen. Kijk naar het verleden. Vasovic, Blankenburg, Spelbos, Wouters, Pettersson; zomaar wat namen die me nu te binnen schieten. Zij waren het cement tussen de stenen. Door hen werd het een goed team. Ik heb niet voor niets vanaf dag ??n gezegd dat ik er nog graag een verdedigende middenvelder bij zou willen hebben. Maar dat is vooralsnog onhaalbaar, dus moet ik ook niet blijven zeuren."

En hij serveert een opmerkelijke cocktail van culturen. "Sinds ik geboren ben is Feyenoord de club van de havenarbeiders, van de opgestroopte mouwen en de spuug in de handen. Ajax staat voor het mooie voetbal, het overstapje en het hakballetje. Eigenlijk zoek je allebei iets specifieks van de ander. Voeg spelers van Ajax en Feyenoord samen en je hebt waarschijnlijk een heel goed elftal." Tijdens de feestdagen stond de zelfreflectie centraal. Doelend op de soms gierende wind die door de hoge boom gevangen werd: "Deze club is door flair groot geworden. Je moet het vooral zo blijven doen, niet in je schulp kruipen. En dat je dan af en toe een draai om je oren krijgt: so be it."

Meer op De Telegraaf




Tags

feyenoord cate topelftal blankenburg boom cement cocktail culturen exponenten feestdagen gierende hakballetje havenarbeiders kruipen mondig mouwen opgestroopte overstapje pettersson schulp serveert specifieks spelbos spuug stenen telegraaf vasovic voeg voortbrengen wind wouters zelfreflectie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs godts gooijer henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat ofzo porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo transferbeleid