Transparent
Inloggen
Sluiten

VI: 'Ajax werkt aan leerplan voor de jeugd'

4 januari 2007 11:10

Verslaggever: P.

In de Voetbal International van deze week is te lezen dat Ajax met de Johan Cruijff Academics International met een opleiding is begonnen waarin normen en waarden ter sprake worden gebracht. Het programma hoopt te bewerkstelligen dat er naast sportieve ook intellectuele ontwikkeling van voetballers zal zijn. Doel is hiermee dat voetballers naast goede voetballers met een sterke persoonlijkheid ook 'betere mensen' in de zin van gewetensvol, respectvol en beschaafd zouden moeten worden. Voetballers krijgen onder meer een persoonlijk opleidingsplan, toegesneden op hun persoonlijkheid. Ook zal er aandacht zijn voor communicatie (media) en de voorbeeldfunctie van voetballers, financi?le zaken, etcetera.

Het leerplan bestaat uit een workshop Personal total athlete assessment (waarin een opleidingsplan voor de ontwikkeling als profvoetballer wordt gemaakt) en cursussen over communicatie, leiderschap, financi?n en presentatie.

Meer op




Tags

leerplan opleidingsplan academics assessment athlete beschaafd cursussen gewetensvol intellectuele profvoetballer respectvol toegesneden total voorbeeldfunctie workshop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht