Eenvoudige zege Ajax: 2-0 tegen Roda JC

27 december 2006 22:06

Ajax heeft een eenvoudige overwinning behaald op Roda JC. In de Arena revancheerde Ajax zich voor de nederlaag van afgelopen week. Het zou een makkelijke 2-0 zege worden die al bij rust was bereikt.

Ajax hoefde zelf niet alles uit de kast te halen. De Limburgers konden in de Arena maar weinig tegenstand bieden tegen Ajax. Het was dan ook een logisch gevolg dat Ajax bij rust al op een veilige 2-0 stond.

Ajax kwam op voorsprong door een omstreden doelpunt van Sneijder die de bal met de hand uit de handen van de keeper zou hebben getikt. Na een kwartier spelen kwam Ajax daardoor op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust werd de score verdubbeld door Grygera, die een bal van dichtbij kon inschieten.