Moeizame overwinning Ajax in Gent

13 december 2006 22:36

Ajax heeft zich door een overwinning op Zulte-Waregem in het Belgische Gent geplaatst voor de derde ronde van de UEFA Cup. Klaas Jan Huntelaar was weer eens de grote man, met twee goals. Hij scoorde in de 4e minuut al de openingstreffer en in de tweede helft, in een combinatie met Kenneth Perez, de 0-2. John Heitinga maakte in de 84ste minuut met een mooi schot de 0-3.

De overwinning was een moeizame. Ajax kwam in de eerste helft niet al te vaak aan het eigen spel toe, vanwege het stugge verdedigen van Zulte Waregem dat af en toe aanvallend ook best een potje wist te breken. In de slotfase van de eerste helft raakte Wesley Sneijder geblesseerd, hij werd vervangen door Thomas Vermaelen die in de tweede helft door zijn landgenoten nadrukkelijk gezocht werd. Gelukkig greep de scheidsrechter consequent in: Nieuwenhuyse kon met rood vertrekken (tweede gele kaart) en Roussell kreeg eveneens een gele kaart voorgehouden voor de charges op de Belgische Ajacied. Het spel van Ajax was in de tweede helft beter. Er waren meer kansen voor de Amsterdammers. Na zijn tweede goal werd Klaas Jan Huntelaar gewisseld voor Tom de Mul, waardoor Ryan Babel in het centrum van de aanval kwam te spelen. Kort daarna maakte John Heitinga op Wim Jonk-achtige wijze zijn mooie treffer.