Ajax moeizaam langs Zulte Waregem

13 december 2006 22:32

Ajax heeft het laatste duel in de pouleronde winnend afgesloten. In Gent werd Zulte Waregem met 0-3 verslagen. Klaas Jan Huntelaar nam in de eerste helft in de 4de minuut de 0-1 en in de tweede helft in de 57ste minuut de 0-2 voor zijn rekening, John Heitinga maakte diep in de tweede helft op prachtige wijze de 0-3.

De Amsterdammers kwamen in de eerste helft al vroeg op voorsprong, maar wisten deze niet verder uit te breiden. De stug spelende Belgische ploeg wist het Ajax nog lastig te maken door weinig kansen weg te geven en zelf redelijk te voetballen. Ajax had het, zoals altijd met dit soort tegenstanders, moeilijk en kwam zelden aan het eigen spel toe.

Aan het eind van de eerste helft viel Wesley Sneijder geblesseerd uit. Zijn plaats werd overgenomen door Thomas Vermaelen die in de tweede helft nogal vaak gezocht werd door zijn landgenoten. De Kroatische scheidsrechter was echter alert: een speler van Zulte Waregem kreeg rood, een ander geel. Een combinatie tussen Perez en Huntelaar zorgde voor de 0-2. Huntelaar werd later gewisseld voor Tom de Mul, waardoor Ryan Babel in de punt van de aanval kwam te spelen. Het spelbeeld van de tweede helft was voor Ajax iets gunstiger dan de eerste helft. Het spel van Zulte Waregem leek vooral gericht op schadebeperking. De Belgen konden na de rode kaart voor Nieuwenhuyse in aanvallend opzicht geen vuist meer maken. Laat in de tweede helft wist John Heitinga een mooie goal te maken.