Ajax sluit Spartaanse week in mineur af: 3-0

26 november 2006 14:17

Ajax is op het Kasteel met 3-0 onderuit gegaan tegen Sparta. In een tumultueuze wedstrijd moest Ajax al na 13 minuten met 10 man verder toen Wesley Sneijder rood kreeg na aanmerkingen op de leiding. Vervolgens ging het mis voor Ajax en liepen de Spartanen uit naar een 3-0 zege.

Na de rode kaart van Sneijder volgden minutenlange spreekkoren van het Ajax publiek. Bossen liet het duel gewoon doorgaan. In de 35ste minuut kwam Ajax tegen de verhouding in op 1-0 achter. Rose werd bij een voorzet volledig vrijgelaten en kon makkelijk de 1-0 binnenkoppen. Het was pas de eerste echte kans voor Sparta in de wedstrijd.

Ajax had vervolgens de onhaalbare taak om met tien man zich nog terug te vechten. Toen in de rust vervolgens ook nog de ervaren Stam en Perez werden gewisseld voor Vermaelen en Mitea werd het nog lastiger. Sparta bleef vervolgens op snelheid voor gevaar zorgen achterin. Dat leverde na een uur spelen de 2-0 op. Heitinga, die al geel had, haakte een doorgebroken Spartaan neer in het strafschopgebied. De verdediger werd gelukkig gespaard, maar kreeg wel een penalty tegen die door Polak werd benut. Dat Sparta via Mendujanin nog op 3-0 kwam uit een vrije trap was nog slechts voor de statistieken.