Ten Cate houdt woord: sterk Ajax wint met 0-2 in Heerenveen

28 oktober 2006 21:20

Verslaggever: P.

Henk ten Cate heeft woord gehouden. Zijn stelling dat statistieken en tradities er zijn om te verbreken is vanavond bewezen. Voor het eerst sinds lang is Ajax overtuigend winnaar in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Ajax stond met rust met 0-1 voor. De Amsterdammers speelden in de eerste helft erg goed. Sneijder steekt de bal door de verdediging en Tom de Mul loopt in het gat waarna hij in de verste hoek de 0-1 erin schiet. Ajax speelde een prima eerste helft. Heerenveen wist geen enkele kans af te dwingen. Scheidsrechter Blom had Ajax een penalty kunnen geven toen Maduro onderuit werd gehaald en Huntelaar had de 0-2 kunnen maken.

In de tweede helft had Heerenveen de ruimte die ze in de eerste helft weggaven dichtgegooid. Rosales nam in de 60ste minuut de plaats van Tom de Mul in. Ajax had het een stuk moeilijker en het begint zich te wreken dat eerdere kansen niet werden benut, zeker toen Heerenveen kansen begon te krijgen. Gabri kreeg geel, Markus Rosenberg kwam er in de 76ste minuut in voor Klaas Jan Huntelaar. Een vrije trap van Wesley Sneijder bezorgde Ajax de 0-2. Sneijder maakte in de 82ste minuut plaats voor Perez.