Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB en Van Egmond erkennen fouten, onderzoek volgt

2 oktober 2006 18:36

Verslaggever: RvN

Zowel scheidsrechter Van Egmond als de KNVB hebben erkend fouten gemaakt te hebben in het duel tussen FC Utrecht en Ajax. Scheidsrechter Van Egmond gaf na het zien van de beelden ruiterlijk toe dat de overtreding waarvoor hij FC Utrecht een penalty gaf ruim buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Hij bleef wel bij zijn beslissing om Ajax geen strafschop te geven omdat de keeper eerst de bal raakte.

Van Egmond liet verder weten getwijfeld te hebben over het al dan niet stilleggen van de wedstrijd vanwege de spreekkoren. Hij liet weten ze wel gehoord te hebben, maar het moeilijk te vinden tijdens de wedstrijd te bepalen waar ze vandaan komen en welke strekking de spreekkoren hebben. Daarnaast twijfelde hij over de gevolgen. Bij twee keer stilleggen had hij het duel moeten staken met de eventuele consequenties van dien voor de supporters en de onrust tussen de supporters.

In een reactie liet de KNVB vandaag weten dat Van Egmond het duel wegens aanhoudende en herhaaldelijke beledigende spreekkoren had moeten stilleggen en het veld met beide ploegen moeten verlaten. Daarnaast had hij zoals de scheidsrechter ook zelf toegaf geen penalty mogen geven aan FC Utrecht.

De tuchtcommissie zal onderzoek laten doen naar de spreekkoren en FC Utrecht daar mogelijk alsnog voor straffen.

Meer op




Tags

egmond knvb spreekkoren utrecht stilleggen erkennen aanhoudende beledigende dien erkend herhaaldelijke ruiterlijk staken toegaf tuchtcommissie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.204 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afca ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao eredivisie faberski farioli feyenoord hato johanssen kaplan kiki kroes lido nac oranje pasveer ramaj rensch rulli sevic sutalo timber traore veerman ziyech