Transparent
Inloggen
Sluiten

Ten Cate over de norm van een topclub en mentaliteit

27 september 2006 10:39

Verslaggever: P.

Henk ten Cate legt in de VI van deze week nogmaals uit waarom hij bij ruime overwinningen als tegen IK Start en Jong RKC Waalwijk kritisch was op zijn spelersgroep. Ten Cate wil voornamelijk aangeven dat voor iedereen de lat hoger is komen te liggen. "We mogen niet meer blij zijn dat we een keer winnen, we moeten naar een situatie toe dat we blij zijn dat we m??ten winnen. Dat is de norm van een topclub en dat wil Ajax weer worden." Dat sommige spelers daar moeite mee hebben is volgens Ten Cate een kwestie van mentaliteit, iets wat "in de Nederlandse opleiding een ondergeschoven aspect is. Terwijl die in grote mate bepalend is voor de bovengrens van de kwaliteit van de voetballer. In de opleiding moeten ze al leren omgaan met teleurstellingen, met het feit dat ze een keer niet spelen. Zodra er w?l een beroep op je wordt gedaan, moet je er staan. Interessant vind ik nu de volgende fase waarin Huntelaar is beland. Iedere voorstopper is vanaf maandag al bezig met ??n doel: Huntelaar scoort de komende wedtsrijd tegen mij ni?t. Klaas-Jan moet nu zijn mentaliteit aanspreken om door te groeien."

Meer op




Tags

cate norm huntelaar beland beroep bovengrens jong kwestie ondergeschoven rkc teleurstellingen voorstopper wedtsrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer potter rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam