Transparent
Inloggen
Sluiten

Gil Vicente wil rechtzaak doorzetten

8 september 2006 09:39

Verslaggever: RvN

Gisteren hebben alle geledingen binnen de club goedkeuring gegeven aan de directie betreffende het voorstel om naar de burgerrechtbank te stappen, zo meldt het Portugese A Bola. Ondanks de druk blijkt de Portugese club vastberaden door te zetten. Als dat gebeurt dan gaat de schorsing van de FIFA van het Portugese voetbal voor internationale wedstrijden automatisch in werking op 14 september.

"Gil Vicente heeft op basis van de resultaten een plaats in de hoogste divisie verdiend. Het recht om de zaak aan een burgerrechter voor te leggen, is vastgelegd in de grondwet. De wil van de FIFA kan niet boven Portugese wetten gaan" aldus de advocaat van de club. Of een gang naar een Europese rechtbank ook daadwerkelijk plaatsvindt, hangt nu af van de directie van Gil Vicente. De kern van het conflict is de degradatie van Gil Vicente. De club speelde zich op het veld veilig maar gebruikte een ongerechtigde speler. Belenenses, dat in eerste instantie degradeerde, mag nu in de hoogste divisie blijven. Leix?es, dat net niet promoveerde, meent dat het recht heeft op de plek die nu aan Belenenses is gegeven en wil alle middelen gebruiken om dat te bereiken. De Portugese bond heeft alle competitieduels die voor de clubs gepland stonden, uitgesteld. Zowel Gil Vicente als Belenenses had aangekondigd in Lissabon aan de aftrap te verschijnen voor de uitwedstrijd tegen Benfica. Stelt de FPF niet bijtijds orde op zaken en slaagt het er niet in de clubs binnen het eigen rechtssysteem te houden, dan kan de FIFA alle Portugese clubs uit het internationale voetbal gooien.

De UEFA zal zich aan dat besluit van de FIFA moeten conformeren. Dan zal het in de Champions League de keuze moeten maken door te gaan met drie clubs in enkele poules of vervangers aan te wijzen. In dat geval lijkt Ajax een van de belangrijkste gegadigde.

Meer op




Tags

gil vicente fifa belenenses rechtzaak advocaat aftrap benfica bijtijds bola burgerrechtbank burgerrechter competitieduels degradatie fpf gegadigde goedkeuring grondwet kern leix lissabon ongerechtigde plaatsvindt poules rechtbank rechtssysteem uefa vastberaden vervangers wetten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper