Transparent
Inloggen
Sluiten

Portugezen vrezen ergste, Ajax en UEFA noemen berichtgeving voorbarig

1 september 2006 22:48

Verslaggever: RvN

In het Portugese voetbal lijkt iedereen in rep en roer vanwege het dreigement van de FIFA om Portugal te verbannen van internationaal voetbal. De voorzitter van de Portugese voetbalbond liet tegenover een journalist weten zeer bezorgd te zijn over de dreiging van de FIFA, nadat hij donderdag een mislukt onderhoud had met de FIFA om de ontstane situatie uit te leggen aan de voetbalbond. De Portugese club Gil Vicente wil naar de rechtbank stappen om terugzetting naar een lagere divisie te voorkomen. De FIFA staat volgens haar regels niet toe dat clubs of bonden naar de burgerrechter stappen.

Ajax Netwerk trof vanmorgen (lees bericht van vanmorgen) in Portugese media de eerste berichten aan dat Osasuna, Ajax en Chievo vanwege hun hoge clubcoefficient de vervangers zouden worden van de Portugese teams in de Champions League als Portugal inderdaad verbannen zou worden. Inmiddels leidde dat nieuws tot veel commotie in vooral de zuidelijke landen van Europa. Ook in Nederland werd het al door diverse media opgepakt.

In een reactie liet een woordvoerder van de UEFA weten dat de berichten voorbarig zijn. Volgens de woordvoerder zal de UEFA zich uiteraard conformeren aan eventuele beslissingen van de FIFA, maar is het veel te vroeg om te spreken over uitzetting van de Portugese clubs uit de Champions League en over eventuele vervangers.

In een reactie tegenover het ANP (zie AD.nl) liet Ajax directeur Maarten Fontein weten nog niets gehoord te hebben van de UEFA. "Dit is allemaal zeer voorbarig. We hebben nog geen enkel officieel bericht ontvangen."

Meer op




Tags

fifa uefa voorbarig portugal verbannen vervangers anp burgerrechter chievo clubcoefficient dreigement dreiging fontein gil nederland onderhoud osasuna rechtbank rep roer terugzetting uitzetting vicente zuidelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey contractvoorstel elsimao farioli gorter hag hato hlynsson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja wereldtopper