AJAX START MET WINST JC SCHAAL

13 augustus 2006 19:48

Net als vorig seizoen heeft Ajax de Johan Cruijff Schaal weten te winnen. Dit keer werd het 3-1 tegen landskampioen PSV. Rosales, Perez en Sneijder waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax begon overrompelend aan de wedstrijd. Vooral Babel was een continue plaag voor Lamey. Dat leidde uiteindelijk al heel snel tot de openingstreffer. Babel bracht zijn tegenstander opnieuw in de problemen. Rosales kwam vrij voor de goal en kon de 1-0 binnenwerken. De ploeg speelde met vier wissels ten opzichte van het duel tegen FC Kopenhagen en toonde zich een stuk sterker. Alleen Ogararu had het moeilijk tegen Kone.

Veel kansen gaf Ajax niet weg. Toch moest het direct na rust de 1-1 toestaan. Bij een hoekschop stopte Stekelenburg nog een inzet, maar kon Cocu vrijstaand gemakkelijk de rebound binnenschieten.

De ploeg had het daarna een paar minuten lastig, maar kon zich al weer snel herpakken. Na invalbeurten van Maduro en Heitinga voor Schilder en Ogararu mocht Perez Rosenberg komen vervangen. Daarmee stond op Huntelaar het elftal van FC Kopenhagen weer in het veld.

Dat elftal besliste uiteindelijk de wedstrijd. Jaap Stam ging goed door en schoot hard op Moens. Perez zorgde er een minuut na zijn invalbeurt voor dat Ajax op voorsprong kwam. In de laatste twintig minuten had Ajax niet zoveel meer te vrezen van PSV.

Sneijder besliste de wedstrijd vervolgens zelf zes minuten voor tijd door een bal schitterend achter PSV doelman Moens te draaien.

Daarmee mag Ajax met een mooie 3-1 zege zich verdiend de winnaar van de Johan Cruijff Schaal noemen. En dat geeft de burger moed met het oog op het seizoen dat nu echt gaat starten.