Transparent
Inloggen
Sluiten

Net als vorig seizoen: Huntelaar weer de held van onmachtig Ajax

9 augustus 2006 22:25

Verslaggever: Nielske

Ajax toonde zich woensdagavond eigenlijk het evenbeeld van vorig seizoen. De ploeg was een groot deel van de wedstrijd onmachtig. Maar het was goudhaantje Klaas Jan Huntelaar die Ajax naar een fantastische uitgangspositie schoot.

FC Kopenhagen was de betere ploeg. Vooraf was door Henk ten Cate gewaarschuwd dat Ajax niet de duels moest aangaan, maar het juist voetballend moest oplossen. Dat lukte echter geen moment. De Denen waren krachtiger in de duels en zorgde er met hun fysieke spel voor dat Ajax geen moment kon voetballen.

Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam. Bij een vrije trap kopte Vermaelen door en stond Huntelaar op de goede plaats om de 0-1 binnen te koppen. Via een standaardsituatie konden de Denen via Hangeland op 1-1 komen.

Ook de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Pas in het laatste kwartier was de kracht van de Denen een beetje op en kon Ajax op de helft van de tegenstander spelen. Toen volgde ook nog de 1-2. Het was opnieuw de trefzekere Huntelaar die de held van Ajax was en tegen de verhouding in ook de 1-2 binnenschoot.

De ploeg van Ten Cate toonde dat de nieuwe coach nog een behoorlijke weg te gaan heeft om dit seizoen mee te kunnen spelen om de prijzen. Al mag niet vergeten worden dat FC Kopenhagen al middenin de competitie zit en dus wat ritme betreft een stuk verder is.




Tags

huntelaar onmachtig cate kopenhagen evenbeeld gewaarschuwd goudhaantje hangeland krachtiger spelbeeld standaardsituatie trefzekere uitgangspositie verhouding vermaelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos