Transparent
Inloggen
Sluiten

Genk legt zaak Defour in handen van juristen

15 juni 2006 18:25 - Racing Genk

Verslaggever: RvN

Racing Genk heeft laten weten onaangenaam verrast te zijn door de stap van Steven Defour om aan te kondigen zijn contract eenzijdig te verbreken door beroep te doen op de Wet van 78 die sporters de mogelijkheid voortijdig en eenzijdig een contract van bepaalde duur (maximum 5 jaar) te verbreken, mits ze een vergoeding betalen aan de opgezegde club.

De club zegt daarin onderandere dat Ajax Defour nog een jaar bij Genk had willen stallen, maar dat de Belgische club dat niet wilde gezien de ontstane situatie.

KRC Genk: Persmedeling rond Steven Defour

KRC Genk meldt dat speler Steven Defour vandaag zijn arbeidsovereenkomst, die hem nog tot de club bond tot einde juni 2009, op eenzijdige wijze heeft verbroken.

KRC Genk betreurt daarbij de d?marches die door de heer Defour en zijn raadsman in de media zijn ondernomen en waarbij KRC Genk wordt beschuldigd van illegale praktijken in het kader van de onderhandelingen mbt een eventuele overgang van de heer Defour naar Ajax Amsterdam.

Dit zou er volgens de heer Defour toe geleid hebben dat de onderhandelingen met Ajax zijn afgesprongen, hetgeen hij thans aanhaalt als rechtvaardiging van de verbreking van zijnentwege .

KRC Genk ontkent met klem zich op welke wijze dan ook schuldig te hebben gemaakt aan eender welke illegale praktijk en formuleert alle voorbehoud voor deze lasterlijke aantijging.

KRC Genk heeft trouwens van in den beginne volgehouden dat zij op constructieve wijze wenste mee te werken aan een eventuele overgang van speler Defour naar Ajax Amsterdam, voor zover het aanbod vanuit Amsterdam uiteraard realistisch bleek te zijn.

Het aanbod, zoals het thans voorlag en hetwelk trouwens geen definitief aanbod was, voldeed echter niet aan de verwachtingen zodat verdere onderhandelingen aan de orde waren. Een van de elementen van het aanbod was dat speler Defour nog op huurbasis in Genk zou blijven hetgeen gelet op de gespannen situatie niet uitvoerbaar was. Er werd en wordt overigens over gans andere bedragen onderhandeld als deze die in de persmededeling van de raadsman van Defour staan vermeld.

KRC Genk betreurt dan ook de eerder impulsieve beslissing van speler Defour, maar blijft bereid om, in een serene sfeer, in dialoog te treden met alle betrokken partijen om een oplossing naar ieders tevredenheid uit te werken.

KRC Genk

Meer op Racing Genk




Tags

defour genk krc heer betreurt eenzijdig raadsman thans verbreken aantijging afgesprongen arbeidsovereenkomst beginne beroep beschuldigd constructieve dialoog eender eenzijdige formuleert gans gelet hetwelk impulsieve kader klem lasterlijke marches mbt onaangenaam onderandere ondernomen opgezegde persmededeling persmedeling praktijken rechtvaardiging serene sporters stallen uitvoerbaar verbreking voldeed volgehouden voorbehoud voorlag zijnentwege

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eredivisie gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper