Jong Oranje naar finale EK Portugal

1 juni 2006 20:46

Verslaggever: P.

Voor het eerste in de geschiedenis heeft Jong Oranje de finale van een eindtoernooi weten te bereiken. In Portugal werd vandaag na verlenging met 3-2 van Jong Frankrijk gewonnen. Vermeer, Emanuelson en Huntelaar stonden weer in de basis. Frankrijk was vanaf het begin gevaarlijk, maar het was Oranje dat scoorde. Huntelaar maakte de 2-0 op magistrale wijze van buiten het strafschopgebied. Er was een verlenging voor nodig om er te komen. Oranje stond voor rust comfortabel met 2-0 voor, maar na 90 minuten stond de stand, mede door een domme handsbal van Hofs (die de 1-0 voor Oranje maakte) die de vrije trap tot de gelijkmaker veroorzaakte weer gelijk. Oranje kwam in de verlenging met een man meer te spelen omdat Julien Faubert een tweede gele kaart kreeg. In de tweede helft van de verlenging maakte Hofs de 3-2.