Transparent
Inloggen
Sluiten

Europese topclubs komen bij elkaar

21 januari 2000 22:25

Verslaggever: M

Europese topclubs uit 6 landen (Nederland, Belgie, Denemarken, Portugal, Noorwegen en Schotland) zullen over twee weken in Amsterdam bij elkaar komen om de mogelijkheden te bespreken tot het opzetten van een internationale competitie tussen deze landen met als doel de inkomsten uit televisiegelden te vergroten, waardoor de concurrentie kan worden aangegaan met landen als Engeland, Italie, Spanje en Duitsland.

Naast Ajax zijn ook PSV, Feyenoord, Benfica, FC Porto, Celtic, Glasgow Rangers, Anderlecht, Club Brugge, Rosenborg, Brondby en FC Kopenhagen overtuigd van het feit dat dit de enigste mogelijkheid is om te voorkomen dat de kleine voetballanden in de nabije toekomst van de kaart geveegd worden.

Kales: 'Meer dan een uitverkocht stadion kunnen we niet doen en als we de prijzen van de kaartjes verhogen dan zou iedereen ons de oorlog verklaren. Als de televisiegelden omhoog gaan omdat we in een betere competitie spelen dan zal ook de merchandising daar alleen maar van profiteren. Doordat we overal in de wereld op tv zullen zijn zullen Ajax-liefhebbers in het buitenland sneller video's of shirtjes van ons willen kopen'.

Het enige probleem dat nog moet worden opgelost is de vraag of deze clubs ook actief zullen blijven in de nationale competities. Kales is van mening dat Ajax ook deel zal moeten nemen in de Nederlandse competitie. 'De kleine clubs in Nederland ziet ons liever ook in een of andere vorm aanwezig in de nationale competitie'.

Meer op




Tags

kales nederland anderlecht belgie benfica brondby brugge celtic denemarken duitsland engeland enigste feyenoord geveegd glasgow kopenhagen liefhebbers merchandising noorwegen oorlog porto portugal rangers rosenborg schotland shirtjes verhogen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht