Ajacieden met Jong Oranje onderuit

24 mei 2006 20:08

Verslaggever: P.

Een matig en onge?nspireerd spelend Jong Oranje heeft de eerste wedstrijd op het EK in Portugal met 2-1 verloren van Jong Oekra?ne. In de eerste helft kwam Jong Oranje achter te staan door een onterechte penalty. Kenneth Vermeer werd vervolgens op Panenka-achtige wijze verschalkt. Jong Oranje had in de eerste helft veel moeite met de fysiek sterkere Oekra?eners en wist maar ??n kans te cre?eren. Huntelaar, die later in de wedstrijd geel zou krijgen, stond zeer ge?soleerd. In de tweede helft wisten vier spelers van Oekra?ne na een hen toegekende vrije trap de buitenspelval te omzeilen: 2-0. Jong Oranje had in de tweede helft wel een paar kansen, maar de doelman van Jong Oekra?ne reageerde daar alert op. Diep in blessuretijd wist Gijs Luirink uit een corner de 2-1 binnen te koppen. Jong Oranje trad in de basis aan met de Ajacieden Vermeer, Emanuelson, Huntelaar en voormalig Ajax-speler Dani?l de Ridder.