Transparent
Inloggen
Sluiten

Groot feest op Leidseplein; Blind spreekt supporters toe [update]

8 mei 2006 20:03

Verslaggever: P.

Ajax is vanavond gehuldigd voor het winnen van de beker. De spelers verschenen voor duizenden mensen, gehuld in pak en het t-shirt dat gisteren gratis aan de Ajacieden die naar de Kuip gingen is gestuurd. E?n voor ??n werden de spelers en de leden van de technische en medische staf het balkon opgeroepen om zich te laten toejuichen door de mensenmassa. Als laatste was Danny Blind aan de beurt, die herhaaldelijk naar de beker wees, vervolgens naar de supporters op het Leidseplein, en zie: "Voor jullie, voor jullie".

In zijn speech bedankte Danny Blind de gemeente Amsterdam voor het mogelijk maken van de huldiging en herhaalde hij de woorden die hij eerder had gebruikt, namelijk dat Ajax niet de spelers, bestuursleden of trainers is, maar de supporters. "De club, dat zijn jullie." Na de speech van Job Cohen was het de beurt aan de spelers. Steven Pienaar zorgde ervoor dat Yannis Anastasiou als eerste van de spelers de microfoon ter hand nam om te gaan zingen. Ook Nourdin Boukhari, Klaas Jan Huntelaar {"Amsterdam, Amsterdam, Amsterdam") en Wesley Sneijder namen het voortouw bij de liedjes. Boukhari: "De beker winnen in Eindhoven? Dacht het niet h?! De Beker winnen in Amsterdam? Dacht het wel h?!" De spelers zongen mee met het repetoire van Peter Beense.

De Ajacieden op het Leidseplein liet meermaals weten achter Danny Blind te staan via liedjes als "Danny Blind is een echte Ajacied" en "Danny moet blijven". De spelers plaatsten Blind uitdrukkelijk op de voorgrond alvorens te vertrekken. Uiteindelijk bleven enkel de leden van de technische staf op het balkon om nog ??n keer de supporters te bedanken.

Meer op




Tags

blind danny leidseplein balkon boukhari speech anastasiou beense cohen duizenden gehuld gemeente herhaaldelijk huldiging huntelaar job kuip mensenmassa microfoon nourdin pienaar repetoire toejuichen uitdrukkelijk voorgrond voortouw yannis zongen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos