Transparent
Inloggen
Sluiten

Oud-Ajacied Mbark Boussoufa Belgisch speler van het jaar

8 mei 2006 18:35

Verslaggever: L

Mbark Bousssoufa (21) is gisteren in Belgi? door zijn collega?s gekozen tot speler van het jaar. De speler kwam van zijn 12de tot zijn 17de uit in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij via Chelsea bij de Belgische subtopper terechtkwam.

Danny Blind, destijds trainer van de A2, zag het niet meer zitten in de toen 17-jarige Marokkaan. Zijn schoolrapport was slecht en zijn praatjes op de training zouden niet in het strikte regime van Ajax passen.

NRC Handelsblad publiceerde vandaag fraaie reportage over de speler, die als 13-jarig talent al een keer de bal mocht hooghouden in de ArenA. Verslaggever Jan-Cees Butter beschrijft het tafereel:

Mbark krijgt het publiek op de banken. Als de teller op negenhonderd staat, legt hij de bal dood op z?n voet en spreidt z?n armen als vertoning van macht. Dan laat hij de bal vrijwillig op de grond vallen. Zijn gracieuze demonstratie oogst applaus, met zijn opmerking na afloop krijgt hij de lachers op zijn hand. ?Tsja, de wedstrijd moet beginnen, h???, verklaart hij zijn gestaakte poging.

Uit het A2-elftal van Boussoufa zijn later de talenten Wesley Sneijder, Hedwiges Maduro en Nigel de Jong doorgebroken in het eerste elftal van Ajax.

Meer op




Tags

mbark boussoufa applaus arena belgi blind bousssoufa butter chelsea danny demonstratie dood fraaie gestaakte gracieuze handelsblad hedwiges hooghouden jarig jong lachers macht maduro negenhonderd nigel nrc oogst poging praatjes publiceerde regime reportage schoolrapport spreidt strikte subtopper tafereel terechtkwam tsja vertoning vrijwillig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid