Ajax verliest in Tunis van Tunesie

21 januari 2000 22:23

Verslaggever: M

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in het jaar 2000 niet winnend kunnen afsluiten. De Amsterdammers gingen in de slotfase met 2 - 1 onderuit tegen het nationale elftal van Tunesie in het Al Menzah stadion in Tunis.

Tunesie kwam in de tweede helft na 61 minuten op voorsprong uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Kanzari schoot de bal over de muur buiten bereik van keeper Serge van der Ban binnen. 7
minuten voor tijd kwam Ajax aan de gelijkmaker. Het was Reuser die Ajax naast Tunesie bracht.

Toch moest Ajax in blessuretijd nog het onderspit delven. Zitouni scoorde in de 91ste minuut de winnende treffer voor Tunesie, waardoor Ajax alsnog de boot in ging.