Ajax doet stap naar CL: 2-0

26 april 2006 22:07

Ajax heeft vanavond de eerste stap gemaakt richting de voorronde van de Champions League 2006/2007. In de Amsterdam ArenA werd FC Groningen verslagen met 2-0. Over precies ??n week mag Ajax die voorsprong verdedigen in de Euroborg te Groningen.

Ajax ging de wedstrijd furieus van start, wat direct in kansen resulteerde van onder andere Galasek. Het doelpunt van Ajax liet dan ook niet lang op zich wachten. Uiteindelijk mocht Rosenberg in drie keer inschieten. Aan het doelpunt ging overigens een aardig hakje van de uitblinkende Boukhari vooraf.

Met de voorsprong zakte Ajax wat terug, waardoor FC Groningen beter in de wedstrijd kon komen. Maar heel ver kwamen de noorderlingen niet. Ajax overigens ook niet meer in de eerste helft. De FC mocht overigens blij zijn met 11 man op het veld te mogen blijven staan. Matthijs gaf Galasek een elleboog, maar dat werd slechts bestraft met geel.

In de tweede helft voetbalde Ajax professioneel verder. In de 69e minuut werd het geduld uitbetaald via een doelpunt van Charisteas. Vrij snel daarna kreeg Boukhari geel voor een afkeurenswaardige overtreding. Hiermee kwam hij nog goed weg. Groninger Sankoh kwam op zijn beurt ook goed weg, toen hij geel kreeg toen hij verhaal ging halen bij Boukhari en hem naar de grond duwde.

Ruim een kwartier voor tijd mocht Wesley Sneijder zijn rentree nog maken voor Ajax na lang blessureleed. Zijn komst veranderde echter niets meer aan de score. In de laatste seconde van de wedstrijd had dat overigens wel gekund, maar hij schoot naast, toen een counter via Babel door Roorda was gekeerd.