Transparent
Inloggen
Sluiten

Finale een sprookje voor de FC

25 april 2006 19:00

Voor FC Groningen is het bereiken van de finale van de play-offs een waar sprookje. Vorig jaar eindigde de club uit het Noorden nog tamelijk kleurloos op een 12e plek. Dit jaar werd op de laatste speeldag onverwacht de 5e plek binnengesleept en daarmee plaatsing voor de play-offs.

In de halve finale werd AZ uitgeschakeld. Vooral door een uitstekende eerste wedstrijd in het eigen stadion. AZ werd toen met 3-1 te kijk gezet. In Alkmaar werd het nog even penibel, toen AZ op een 2-0 voorsprong kwam. Door de 2-1 van Danny Buijs ging de FC toch nog door.

Na afloop waren de reacties bij veel fans ook die van ongeloof. Vele eigen supporters achten het zelfs 'niet terecht' als FC Groningen volgend jaar Champions League zou spelen, om het simpele feit dat men 5e was in de competitie en wellicht weinig op het allerhoogste niveau te zoeken heeft. Groningen speelde in haar historie overigens zes maal Europees. Voor het laatst in 1993.




Tags

groningen sprookje alkmaar allerhoogste binnengesleept danny historie kleurloos ongeloof onverwacht penibel simpele speeldag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht