Ajax vernedert Feyenoord ook in Rotterdam: 2-4

23 april 2006 14:21

Na de 3-0 in de hoofdstad, heeft Ajax ook in Rotterdam duidelijk laten zien wie de sterkste is. De Amsterdammers wonnen vanmiddag met 2-4. In totaal won Ajax de halve finale van de play-offs dus van Feyenoord met 7-2.

In de eerste helft kwam Feyenoord beter uit de startblokken. Ajax kwam licht onder druk te staan, maar tot meer dan een flinke kans voor Pardo kwamen de Rotterdammers niet. Vervolgens kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd. Na een ruim halfuur maakte Ajax aan alle illusies van de thuisploeg een eind door op voorsprong te komen. Rosales strafte een blunder van Bosschaart af: 0-1.

Feyenoord ging vervolgens als een dolle naar voren. Huntelaar profiteerde daar prima van, met een prachtig stiftje: 0-2.

Na rust ging Ajax vrolijk verder. Na drie minuten was het alweer raak: 0-3 door Boukhari. Tien minuten later mocht Kuyt voor de thuisploeg de eer redden: 1-3. Vlak voor tijd maakten Mitea en Kuyt nog de 1-4 en 2-4.