Ajax naar de play-offs: 2-4 zege tegen RKC

16 april 2006 16:19

Ajax heeft het competitieseizoen afgesloten met een 2-4 zege op RKC Waalwijk. Daarmee plaatst de ploeg zich op eigen kracht voor de play-offs. Dat bleek uiteindelijk niet eens nodig omdat zowel FC Utrecht als FC Groningen niet wisten te winnen.

Ajax begon opnieuw matig. RKC Waalwijk kwam op voorsprong via een doelpunt van Lurling. Dat doelpunt was wel omstreden omdat hij Heitinga omverduwde alvorens hij in de korte hoek scoorde.

Acht minuten later bracht diezelfde Heitinga de ploegen weer op gelijke hoogte. met een mooi afstandschot schoot hij van twintig meter afstand raak.

Een domme rode kaart besliste uiteindelijk de wedstrijd. Keller kreeg voor hands in het strafschopgebied zijn tweede gele kaart. Hij moest van het veld en Huntelaar bracht Ajax vanaf de strafschopgebied op de 1-2.

Tegen tien man had Ajax het duel vervolgens in handen. Vlak na rust schoof Boukhari de bal voor de 1-3 langs de RKC doelman. In de slotfase mocht Huntelaar zelfs nog de 1-4 scoren alvorens RKC Waalwijk nog iets terugdeed.