Transparent
Inloggen
Sluiten

Maatregelen bij opengaan Supportershome

21 maart 2006 16:04 - Amsterdam.nl

Verslaggever: RvN

Ajax heeft op Ajax.nl een pdf document geplaatst met de nieuwe huisregels van het supportershome: klik hier

De gemeente Amsterdam heeft een persbericht uitgestuurd naar aanleiding van de heropening van het supportershome met diverse maatregelen die uitgevaardigd zijn:

Het supportershome Ajax mag weer open, zo heeft burgemeester Cohen besloten. Op 15 januari jl. werd het supportershome op last van de burgemeester gesloten, omdat er tijdens een politieactie wapens en drugs waren aangetroffen.

Op 27 februari jl. is door het bestuur van de Stichting Beheer Supportershome Ajax en de Algemeen Directeur van Ajax een verzoek tot heropening ingediend. In het verzoek is naar aanleiding van het advies van de voetbal-subdriehoek en een aantal gesprekken tussen het bestuur en de politie door het bestuur een aantal maatregelen voorgesteld. Daarnaast zijn de huisregels in goed overleg met de politie verscherpt.

Enkele van de voorgestelde maatregelen zijn:

1. Het supportershome mag voorlopig beperkt open zijn. Voorlopig mogen er geen feesten op vrijdag en zaterdag plaatsvinden. Tijdens risicowedstrijden, internationale wedstrijden en de ?play-offs? is het home, zoals ook v??r de sluiting het geval was, gesloten.
2. Supporters met een stadionverbod mogen zich niet in het supportershome ophouden.
3. Tussen de politie en het bestuur van het supportershome is afgesproken dat er wekelijks overleg plaatsvindt om problemen en andere zaken over het supportershome te bespreken.
4. De nieuwe, strengere huisregels zullen op diverse plaatsen in het supportershome zichtbaar worden opgehangen en het bestuur zal er voor zorgdragen dat die regels aan een ieder zoveel mogelijk bekend worden gemaakt, bijvoorbeeld door het uitdelen van flyers.
5. Het bestuur moet controleren of de regels worden nageleefd. Als dit niet gebeurt, dan zal de politie optreden.

Overigens is het zo dat voor de langere termijn geldt dat voor het supportershome een tijdelijke bouwvergunning is afgegeven, die geldig is tot eind januari 2007. Deze vergunning zal niet worden verlengd. Als op deze datum door de exploitant geen alternatieve locatie is gevonden, betekent dit het einde van de exploitatie van het supportershome op 1 februari 2007. De gemeente heeft het bestuur van het supportershome hier uitdrukkelijk op gewezen.

Meer op Amsterdam.nl




Tags

supportershome bestuur huisregels gemeente heropening opengaan aangetroffen afgegeven bouwvergunning cohen controleren drugs exploitant feesten flyers locatie ophouden persbericht plaatsvindt politieactie risicowedstrijden sluiting stadionverbod strengere subdriehoek uitdelen uitdrukkelijk uitgestuurd uitgevaardigd vergunning wapens zorgdragen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht