Transparent
Inloggen
Sluiten

Voetballend Ajax met minimaal verlies uit CL

14 maart 2006 22:35

Ajax is in de tweede ronde van de Champions Legaue uitgeschakeld. De ploeg verloor met 1-0 van Inter na het 2-2 gelijkspel drie weken geleden in de Amsterdam Arena. Op de nederlaag was niets af te dingen. Ajax kon eigenlijk geen echte kansen afdwingen, alles liep stuk op de verdediging van Inter. Inter daarentegen zag een bal op het houtwerk en zag Adriano een penalty missen na (aangeschoten) hands van Lindenbergh. Daarnaast hadden de Italianen nog diverse mogelijkheden. Toch was het veldspel van Ajax het beter werk dan wat in dit seizoen gemiddeld vertoond is. Weinig Nederlandse clubs hebben het op dit niveau aangedurfd om echt te voetballen.

Ajax slaagde erin om in de loop van de wedstrijd onder de druk van de Italianen uit te komen. Met de beperkte 1-0 nederlaag mag Ajax toch met geheven hoofd afscheid nemen van de Champions League in een jaar waarin de ploeg toch ver was weggezakt.

Ajax voetbalde tot de 1-0 goed voor wat betreft het veldspel. Danny Blind mag wat dat betreft trots zijn op zijn team. Van het team moeten met name Vermaelen, Trabelsi en Rosenberg genoemd worden als de spelers die het goed gedaan hebben. Vermaelen mag met name met voldoening terugkijken op het feit dat hij Adriano wist uit te schakelen. Het vooraf gevreesde spitsenduo Adriano/Martins kwam niet tot scoren, mede dankzij goed spel van Vermaelen en de voor de gelegenheid in de verdediging gezette Hedwiges Maduro.




Tags

adriano inter vermaelen italianen aangedurfd arena blind danny geheven gevreesde gezette hands hedwiges houtwerk legaue lindenbergh maduro martins rosenberg slaagde spitsenduo trabelsi voetbalde weggezakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos