Adriaanse tevreden over debuut Hersi en Lobont

26 november 2000 19:31 - ANP

Verslaggever: M

Co Adriaanse liet zich na afloop van het competitieduel tegen FC Utrecht, dat eindigde in een 2 - 1 nederlaag, op de persconferentie tevreden uit over de 2 spelers die zondagmiddag hun debuut maakten in de competitie in het eerste elftal van Ajax, Lobont en Hersi. Laatstgenoemde viel volgens Adriaanse in de tweede helft goed in voor Aron Winter. ,,Hersi is beweeglijk, heeft veel loopvermogen en deed het goed'.

De coach sprak ook lovend over het optreden van reserve-doelman Lobont, die al na 17 minuten het veld in moest nadat Grim met een rode kaart door Luinge van het veld was gestuurd. 'Lobont is talentrijk, dat wisten we al en dat kon hij nu laten zien', aldus Adriaanse. Waarschijnlijk zal de Roemeen ook donderdag zijn kunsten mogen vertonen tegen RKC nu Grim een schorsing boven het hoofd hangt.

Adriaanse was minder te spreken over het optreden van scheidsrechter Luinge. Vooral de rode kaart, naast de strafschop, was in zijn ogen niet terecht. 'In andere wedstrijden krijgen keepers slechts geel. Ik vind Roelof Luinge een goede scheidsrechter, maar voor ons is hij niet sociaal. Het gaat erom dat er te veel verdeeldheid is tussen scheidsrechters in bepaalde situaties.'