Blind: vier momenten beslissend voor wedstrijd

29 januari 2006 17:52

Danny Blind wilde na afloop van het duel tegen Fc Utrecht voor Langs de Lijn niet echt ingaan op het spel van zijn ploeg. Wel liet hij weten dat er een viertal momenten waren die bepalend waren voor het verloop van de wedstrijd. '1: gelijk vanaf de aftrap waren we de bal binnen 10 seconden kwijt. We waren vervolgens anderhalve minuut bezig om uit de verdediging te komen. Daar kwam ook de 0-1 uit voort. Dan loop je opnieuw achter de feiten aan. 2: de gemiste strafschop. Tomas mist eigenlijk nooit een penalty. Dat was in een fase waarin we een aantal goede momenten hadden. Dat draag je vervolgens mee in de wedstrijd. 3: Hel snel na de rust kom het op 1-1. Beter kan eigenlijk niet. Maar a la FC Twente kwamen we weer heel snel daarna achter. Dat is psychologisch heel slecht voor ons, voor hen heel goed. Zoiets gebeurt juist in dit seizoen. Het vierde moment is dat Dick Jol besluit om de vrije trap toch door te laten gaan ondanks dat de bal niet stilligt en niet op de juiste plek ligt.'