Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuwjaarstoespraak Jaakke: Ajax meest transparante en democratische BVO, supporters mogen lid worde

8 januari 2006 17:01 - Ajax.nl

Verslaggever: RvN, AJAXforever

John Jaakke hield vandaag zijn nieuwjaarstoespraak. De toespraak is inmiddels op Ajax.nl in zijn geheel na te lezen. De voorzitter kijkt daarin onder andere terug op periodes waarin het nog slechter ging met Ajax om maar aan te geven dat Ajax er altijd weer bovenop komt.

De voorzitter weerlegde dat de huidige structuur van Ajax niet meer voldoet aan deze tijd. "Ik zie echter een club die de meest transparante en democratische betaald voetbalorganisatie in Nederland is. Niet alleen de beursnotering, maar ook het verenigingskarakter dwingt ons als leiding verantwoording af te leggen over ons beleid. Geen stichting waar bestuurders elkaar benoemen. Geen BV?s met onduidelijke aandelenverhoudingen. Maar een professionele organisatie die voldoet aan de moderne governance-eisen van deze tijd. Het professionele imago van de sector betaald voetbal is daarmee gebaat."

"Ik zeg dat de kern van deze structuur goed is en bij ons past. Wel moeten we altijd zorgen tijdig noodzakelijke aanpassingen en vernieuwingen door te voeren. Niet schoksgewijs maar met geduld en verstand. De ledenraad immers kan worden gezien als de longen van onze club. Het is het filter tussen de binnenwereld en de buitenwereld. En dat houdt onze club in een gezonde balans."

Een van die wijzigingen is het uitnodigen van enkele supporters om lid te worden van Ajax om zo een evenwichtiger ledenbestand te krijgen.

Jaakke benadrukte verder ook dat alle geledingen binnen Ajax achter Ajax moeten gaan staan en binnen Ajax hun meningen laten horen in plaats van in de media.

Meer op Ajax.nl




Tags

jaakke democratische nieuwjaarstoespraak transparante bvo worde aandelenverhoudingen beursnotering binnenwereld governance imago kern ledenbestand ledenraad longen nederland schoksgewijs toespraak verenigingskarakter vernieuwingen weerlegde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk mum potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah zucht