Onmachtig Ajax ten onder in Heerenveen: 4-2

30 december 2005 21:55

Een onmachtig Ajax ging vanavond kansloos ten onder tegen SC Heerenveen, in omstandigheden die naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder met voetbal te maken hadden. Het 4-2 verlies is vooral een streep door de rekening van Ajax' plannen om snel weer wat aansluiting te krijgen met de top 3. De achterstand op AZ blijft nu 8 punten, waarbij AZ een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Vooral de spitsen van Ajax beleefden een moeilijke avond. Rosenberg en Charisteas waren onmachtig tegen de verdediging van de thuisploeg. Aan de andere kant gingen de ballen er echter wel in. De eerste die doel trof was Samaras, in de 35e minuut. Hij kopte een corner tegen de touwen.

Niet veel later wist Huntelaar, in zijn laatste wedstrijd voor SC Heerenveen, een corner binnen te werken: 2-0. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Ajax tot grote teleurstelling van de meegereisde Ajax-fans, die zeer winterse omstandigheden hadden moeten trotseren om er te komen, ook weer flink onder druk van Heerenveen. Niet onverdiend scoorden zij dan ook de 3-0, via Hanssen. Nadat een doelpunt van Charisteas onterecht afgekeurd was, maakte Samaras een kwartier voor tijd vrolijk de 4-0.

Vermaelen zorgde in de 82e minuut voor een eretreffer voor de Amsterdammers: 4-1. En in de toegevoegde tijd mocht Ajax nog een strafschop nemen, nadat Seip een overtreding had gemaakt binnen de 16. Heerenveen-speler Bosvelt mocht vertrekken met direct rood na het opstootje dat erop volgde met Juanfran en Galasek schoot de strafschop feilloos binnen: 4-2.