FC Groningen maakt het op het eind pas spannend: 3-2

27 december 2005 21:53

Ajax had de dag na kerst een makkelijke aan FC Groningen, zo leek het tenminste. Het tweespitsensysteem leverde na anderhalve helft spelen een 3-0 voorsprong op. FC Groningen kwam daarna echter nog angstig dichtbij, tot 3-2. Toch bleven de punten verdiend in Amsterdam. Daarmee lijkt Ajax definitief afstand te nemen van de middenmoot. Het gat naar de top drie (acht punten) is nog groot, maar slinkt al rap.

Al na zeven minuten kwamen de Amsterdammers in eigen stadion op voorsprong. Het was Rosenberg, die uiteindelijk een aanval van Rosales en Charisteas het doel in prikte. Via de lat. Ruim tien minuten later was het Charisteas die het doel trof. De prima spelende Rosales bereikte ditmaal de Griek, om Roorda te laten vissen: 2-0. In de eerste helft zou niet meer regelementair gescoord worden; een treffer van Rosenberg werd nog afgekeurd voor buitenspel.

Halverwege de tweede helft maakte Charisteas alsnog de 3-0. In twee?n; zijn kopbal op de paal kwam terug, maar vervolgens knikte hij wel netjes binnen. Via Salmon kwam Groningen nog terug tot 3-1. En Levchenko wist zelfs nog de 3-2 te maken. Verder kwamen de Noorderlingen echter niet meer, ondanks enkele joekels van kansen, tot opluchting van heel Ajax.