Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft geen kind aan FC Eindhoven: 1-6

22 december 2005 22:34

Ajax heeft zich vanavond zeer eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Gatorade Cup. In een wedstrijd waar vooral de spitsen konden werken aan hun vertrouwen, werd FC Eindhoven met 1-6 ingemaakt. De nummer 18 van de Gouden Gids divisie kwam er niet aan te pas.

FC Eindhoven kwam nog wel verrassend fel uit de startblokken en creerde direct twee kansen. Ajax stelde echter al snel orde op zaken via Charisteas, die met een bekeken schot al in de vierde minuut Ten Rouwelaar verschalkte: 0-1. Tien minuten later kon Sneijder tamelijk onbedreigd de 0-2 inschieten vanaf de zestien meter.

Weer twee minuten later vond Eindhoven-spits Demouge het net. Helaas voor hem dat achter zijn eigen keeper: 0-3. Een kunststukje van Boukhari vanaf links betekende de 0-4, nog voor er twintig minuten gespeeld waren. De rest van de eerste helft leverde weinig opzienbarends meer op.

De mooiste goal van de wedstrijd was van Wesley Sneijder. Hij schoot van de zijkant van het speelveld, nog achter het strafschopgebied, over Ten Rouwelaar: 0-5. Inmiddels stond er al wel ruim een uur op de klok. Stojanovic redde de eer voor Ajax. Stekelenburg leek niet geconcentreerd en liet zijn schot glippen: 1-5. Vermaelen tekende even later voor de 1-6. Daarna werd er niet meer gescoord.




Tags

kind rouwelaar betekende boukhari charisteas creerde demouge eer gatorade geconcentreerd gids ingemaakt inschieten kunststukje onbedreigd opzienbarends stekelenburg stojanovic vermaelen verschalkte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos