Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax - PSV wellicht naar zaterdag 11 maart

19 december 2005 19:52 - KNVB.nl

Verslaggever: JV

De competitiewedstrijd Ajax - PSV wordt wellicht gespeeld op zaterdag 11 maart. De wedstrijd stond gepland op zondag 12 maart, maar de Champions League wedstrijd Inter Milan - Ajax is tot verrassing van de KNVB verschoven van dinsdag 7 maart naar 14 maart. Dit laatste heeft te maken met het feit dat AC Milan een week eerder het stadion in Milaan in gebruik heeft. UEFA-regels staan niet toe dat twee wedstrijden op achtereenvolgende dagen in hetzelfde stadion worden gespeeld. Beide ploegen wilde het bedongen thuisvoordeel in de returnwedstrijd niet opgeven. Vorig seizoen deed zich in de 1/8 finale hetzelfde probleem ook al voor.

De KNVB heeft uit competitie-technische redenen geen probleem de wedstrijd Ajax-PSV naar zaterdag te verplaatsen, zodat Ajax voldoende dagen 'rust' heeft tussen de twee wedstrijden. Hiertoe dient Ajax dan wel bij haar lokale autoriteiten toestemming te vragen. De KNVB verrwacht in deze geen problemen, omdat al eerdere een wedstrijd tussen Ajax en PSV op een 'niet-zondag' werd gespeeld. Dat was in de strijd om de Johan Cruijff Schaal op vrijdag 5 augustus 2005, ook voorafgaande aan een Champions League-wedstrijd van Ajax. Nu is de vrijdagavond echter uitgesloten, omdat PSV twee dagen eerder Europees aantreedt tegen Olympique Lyon.

Indien de lokale autoriteiten geen toestemming geven de wedstrijd Ajax-PSV te laten plaatsvinden op zaterdag 11 maart, blijft de wedstrijd conform het eerder gepubliceerde programma staan op zondag 12 maart. Het competitieprogramma biedt geen ruimte de wedstrijd op een andere datum te spelen.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb milan aantreedt competitieprogramma conform inter lyon milaan opgeven returnwedstrijd uefa verrwacht verschoven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos